MEGTALÁL A VÁROS

Obskurus – szabadtéri csapatjáték

Az Obskurus egy bárhol játszható, szabadtéri kalandjáték, amiben egymásra és kincsekre vadásztok egy okostelefon segítségével. Kicsit olyan, mint a fogócska-bújócska, csak nagyobb területen és sokkal változatosabban! Amíg a menekülők bujkálnak, addig az üldözők lesben állnak, a tét pedig óriási, ugyanis az nyer, aki a legjobban taktikázik! Útközben pedig különböző feladványok és rejtvények is várnak rátok. Aki bújt, aki nem, indulhatunk?

MIÉRT OBSKURUS?
Jelentése: az a személy, akiről keveset tudunk.

Jelen esetben azok a személyek, akik tartózkodási helyéről keveset tudunk. És pont ez a lényeg: hogy megtaláljuk. A névben megjelenik a titokzatosság és adrenalinbomba, amit a menekülés és az üldözés dinamikája ad.

És akkor mit is kell csinálnunk?
Igen, tudjuk, elsőre nem biztos, hogy egyértelmű, ezért hét rövid pontban leírjuk a játékmenetet.

Az, hogy milyen stratégiát választotok, elbújtok, vagy végigfutjátok az egészet, csak rajtatok múlik! Legyetek nyomozók, üldözzetek, taktikázzatok, vagy legyetek menekülők, bujkáljatok és leselkedjetek, de ne feledjétek, ha 20 méteren belül találkoztok az üldözőkkel, akkor lebuktok!

Eszközök

Csapatonként kaptok 1-1 okostelefont, ezen keresztül érkeznek az infók. A telefonon látható az adott helyszín térképe is, illetve a különböző állomások, feladatok és bónuszok.

Kommunikáció

A telefonon keresztül folyamatosan értesítést kaptok arról, hogy a menekülő csapatok hol jelentkeztek be; viszont a játékvezetővel is chatelnetek kell 1-1 megoldandó feladat kapcsán.

Időtartam

Kis csapatos játékok esetében a program kb. 2-3 óráig tart. Nagy csapatos program esetében az időtartam megbeszélés szerint alakul.

HELYSZÍNEK

Nagy csapatok esetén a játékot bárhol játszhatjátok, ez nekünk nem akadály! Válasszatok jól bevált pályáink közül vagy foglaláskor írjátok meg nekünk, hogy melyik városban játszanátok, mi pedig ehhez igazítjuk a térképet és a feladatokat. Kis csapatként se kell csüggednetek, hiszen előre meghirdetett játékokat is indítunk, ahol a helyszín adott, csak ti hiányoztok! Nézzétek meg a Facebook-oldalunkat, ahol megtalálhatjátok az eseményeket!

Kövess minket és értesülj egyből a következő játékeseményekről!
Bevált pályáink

Gyakori kérdések

Készen állsz a játékra?